Dikuasakan oleh Blogger.

pucuk paku goreng belacan


Bahan-bahan ( 2 org makan )

  • seikat pucuk paku- dicelur
  • 1/2 biji bwg besar- tumbuk
  • 1 ulas bwg putih- tumbuk
  • sejemput ikan bilis-tumbuk
  • belacan sebesar duit 20sen-tumbuk
  • 1/2 sb sos tiram
  • garam dan serbuk perasa secukupnya
  • 2sb minyak masak untuk menumis
  • 5-6 biji cili padi-tumbuk

Cara-cara

  1. panaskan minyak dan tumis bahan2 yg ditumbuk hingga wangi
  2. masukkan pucuk paku yg dah dicelur. Masukkan sos tiram, garam dan perisa secukupnya.
  3. Kacau sebati, dah siap.
  4. *peringatan: pucuk paku tak leh overcook nti tak sedap

Tag : sayur
0 Komentar untuk "pucuk paku goreng belacan"

Back To Top